933 poze   211452 vizite

Pastrama de iepure

Ingrediente:
-carcasa de iepure ( spalat bine si stoars de sange)
- trei morcovi
- trei cepe mari
-10 catei usturoi
-sare
-piper( macinat sau boabe)
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta ( delicat de legume)
-boia dulce
-patrunjel
-leustean ( putin )

Mod de preparare:
Preparare Bait:
Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala pana se raceste.
In alt vas se pune sare( grunjoasa -din cea pentru muraturi),se da cu sare pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv.Dupa ce s-a racit baitul, se adauga in bait 1 litru vin alb ( din productia proprie) se amesteca , strecuram iar zeama din vasul cu bait turnam peste iepurii nostri si se lasa 48-72 ore,intorcandu-se carnea in vas dupa 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se ia un penson se unge cu ulei,mujdei de usturoi si boia iute ( sau dulce) si se pune la fum 3-4 h.
Se scoate de la fum si se lasa 3-5 zile la ustuit.( agatata undeva in camara la loc rece)Se serveste cruda sau fripta.
Focul la afumatatoare sa nu se faca cu lemn de brad, carnea devine iute . Se va folosi lemn de cires , par sau salcim uscat dar fara coaja.Si focul trebuie sa fie tare pentru a se patrunde carnea. Iepurii se vor mai intoarce la afumatoare .

Reteta este preluata de la un coleg cu ceva imbunatatiri.
usa cuptor; Dupa ce facem pastrama o putem pune si la cuptor
usa cuptor
iepure; Sa-ti bati copii !!
iepure
pastrama; Dragii mei, o pastram%u0103 trebuie s%u0103 fie moale s%u0103 o poat%u0103 mesteca %u0219i un mo%u0219 pofticios %u0219i %u0219tirb, %u0219i s%u0103 aib%u0103 un gust diafan de carne %u0219i condiment
pastrama
pastrama 3; Rozalie
pastrama 3

Comentarii album • 8
iliedamian 5 martie 2015  
Multumesc mult o să încerc
Raportează
arhivarul 6 martie 2015  
Succes
Raportează
ILIE76 5 martie 2015  
Foarte bun,asa invatam uni de la alti.
Raportează
arhivarul 5 martie 2015  
Dragii mei, o pastramă trebuie să fie moale să o poată mesteca și un moș pofticios și știrb, și să aibă un gust diafan de carne și condimente.
Raportează
darjoanca 19 martie 2014  
o incercam cu siguranta ,multumim mult !!
Raportează
arhivarul 20 martie 2014  
Cu invitati -bineinteles nu?
Raportează
radku 19 martie 2014  
delicios multumim
Raportează
arhivarul 20 martie 2014  
Pofta mare.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.