933 poze   217536 vizite

Iepuri fluture german Bistrita

STANDARDUL RASEI FLUTURE GERMAN
1. Forma corpului si tipul
Corpul are o lungime normala de 68 cm. Corpul este lung, cu un trunchi deopotrivă lat şi inalt, legat cu o puternica constitutie osoasa. Corpul trebuie sa aiba musculatura la fel de bine dezvoltata si lata atat in spate cat si in fata. Picioarele din spate sunt puternice si paralele cu corpul aflat in miscare. Coada este lunga si bine lipita corpului. Capul este mare, cu fruntea lata, obrajii plini si o mandibula bine dezvoltată. Urechile sunt puternice, carnoase si stau in pozitie verticala. Lungimea minima a urechilor este de 15cm.
Iepuroaicele sunt admise cu o gusa mica, corect dezvoltata.

2. Greutatea
Greutatea minima este de 5.00 kg, greutatea normala 6.00 kg, greutatea maxima 10,00 kg.
Evaluarea greutatii
De la 5,00 kg - 7 puncte
de la 5.25 kg - 8 puncte
de la 5.50 kg - 9 puncte
intre 6.00-10.00 kg - 10 puncte

3. Parul
Parul are o lungime medie, este stralucitor, in egala masura peste tot si puf dens. Lungimea parului este de cca. 4cm. Urechile sunt bine acoperite cu par.

4. Desenul capului
Desenul capului este alcatuit din fluture, inelele din jurul ochilor, punctele din obraji si desenul urechilor. Fluturele trebuie sa fie bine definit, cu aripi bilaterale care se arcuiesc pana deasupra coltului gurii si cuprind mandibula pe lateral. Inelele din jurul ochilor trebuie sa incercuiasca ochiul printr-o banda inchisa si pe cat posibil regulata. Daca la inelele din jurul ochilor se formeaza un varf in partea de sus, acesta nu va fi considerat un defect. Baza urechii este incercuita puternic la radacina. Aceasta incercuire nu are voie sa atinga culoarea urechilor sau punctelor obrajilor. Punctele obrajilor sunt rotunde sau ovale si stau independente sub inelele din jurul ochilor.

5. Desenul trunchiului
Desenul trunchiului cuprinde dunga spatelui si desenul partilor. Dunga dorsala se intinde de la partea din spate a gatului pana in varful cozii si are in egala masura cam 3cm latime. Desenul partilor laterale cuprinde pete independente, nu foarte mari, de aproximativ 3cm in diametru, impartite in mod egal pe ambele parti, pe flancuri si pe coapsele din spate. Pe ambele parti trebuie sa fie cam 6-8 pete. Petele de pe piept, burta, picioare si partea de jos a cozii nu au legatura cu acestea.

6. Culoarea
Sunt permise tonurile negru-alb, albastru-alb si alb havana. Culoarea de baza este albul in culoarea acoperitoare si de dedesubt. Culoarea desenului trebuie sa fie curata, fara nici un fel de interferenta a parului de alta culoare. Culoarea ochilor este maro la animalele de culoare negru-alb si alb havana, iar animalele alb-albastru este albastru-gri. Ghearele sunt fara culoare (albe).

7. Sanatate si ingrijire
Vezi caracteristici generale.

8. Defecte usoare
Corp subtire, adus in fata, guse mai mari la iepuroaice, fluture inestetic, despicatura buzelor de culoarea carnii, montura mandibulei slaba sau lipsa pe o parte. Inelele din jurul ochilor prea late, inestetice. Cap necurat, aceasta insemnand bazele urechilor incorecte, inele din jurul ochilor care se intretaie putin. Dunga dorsală inegala. Intrerupere a dungii dorsale de la gat pana la omoplati sau de la radacina cozii pana la varful acesteia. Desenul partilor laterale prins putin de dunga dorsala. Pe una sau pe ambele parti un punct de lant. Punctele care se gasesc in occipital sau in apropierea dungii dorsale (max. 2 cm distanta) nu sunt considerate ca fiind puncte de lant, ci prelungiri ale dungii dorsale. O nuanta usor galbuie in culoarea de baza. Desenul culorii si marginile urechilor care nu sunt curate sau au peri albi. Mici pete in desenul lateral si in inelele din jurul ochilor.

9. Defecte grave
O gusa prea mare, cute la burta sau picioare, animale prea usoaresau prea mici, cu o lungime a corpului sub 62 cm. Urechi sub 15 cm. Fluture nedefinit, ghimpe lipsa, varfuri mari in aripile fluturelui, rotura mandibulei lipsa in ambele parti. Fluture inchis la mandibula, varful nasului alb, despicatura buzelor alba. Intrerupere vizibila a dungii dorsale intre omoplati si varful cozii. Lipsa unui punct sau a ambelor puncte de pe obraz. Desenul corpului unit, insemnand ca inelele din jurul ochilor se impreuneaza cu fluturele sau cu desenul urechilor. Puncte duble pe obraz. Desen proeminent, cu exceptia treimii urechii in partea de jos. Inele din jurul ochilor care nu sunt inchise, pete albe in inele, cu exceptia varfurilor. Impreunarea dungii dorsale cu desenul lateral. Lipsa unei caracteristici a desenului. Mai putin de trei puncte laterale pe o parte. Lipsa unui punct de lant pe o parte. Desenul lateral prea apropiat. O culoare diferita a ochilor si ghearelor fata de cea prevazuta. Orice abatere de la caracteristicile generale
Greutatea normala este de 6,0 Kg iar limita superioara nu exista.

Dinamica greutăţilor corporale:

Vârsta (în luni): 1 2 3 4 5 6 7 8
————————————————————————————————
Greutatea (în kg): 0,6 1,2 2,3 3,5 4,5 5,0 5,5 6,0
Nu sunt iepuri sensbili la boli, iar alimentatia nu difera de cea a celorlalti iepuri de casa.

Speranta de viata este de aproximativ 8 ani.
la o saptamana de la fatare
la o saptamana de la fatare
Picture 163; Punctare in partile laterala f buna.
Picture 163
Picture 170
Picture 170
Picture 171
Picture 171
Picture 243
Picture 243
Picture 244
Picture 244
Picture 245
Picture 245
Picture 246
Picture 246
desen f.bun si pigmentatie buna.
desen f.bun si pigmentatie buna.
2014-pestrit
2014-pestrit
DSCF0506
DSCF0506
iepuri de vanzare Bistrita; Femela Fluture german la 7,5 luni
iepuri de vanzare Bistrita

Comentarii album • 102
Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
george68 14 decembrie 2015  
foarte frumosi sa-va traiasca
Raportează
arhivarul 14 decembrie 2015  
Multumesc george
Raportează
violeta72 12 decembrie 2015  
foarte frumosi
Raportează
arhivarul 12 decembrie 2015  
multumesc
Raportează
stratonflorin 28 martie 2015  
Foarte dune informatiile sanatate si respect
Raportează
arhivarul 28 martie 2015  
Multumesc
Raportează
teoab 16 august 2014  
CAT COSTA MASCULUL?
Raportează
arhivarul 17 august 2014  
Masculul matur = 250 lei.
Raportează
teoab 13 august 2014  
DE VANZARE?
Raportează
arhivarul 13 august 2014  
Buna ziua
de vanzare am mascul matur fluture german pestrit sau masculi sau tineret - janet negru
Raportează
borodidan 19 mai 2014  
foarte frumos tot ceea ce detineti ... succes !
Raportează
arhivarul 20 mai 2014  
Multumesc mult ,
Raportează
MargineanPaul 12 mai 2014  
Frumosi piticii sa va traiasca!
Raportează
arhivarul 18 iunie 2014  
Buna dimineata ,
Genetica este complicata nu este asa de simpla si nu poate fi manuita chiar asa de simplu.Daca un negru are un copil cu o femeie alba copilul v-a fi mulatru .Daca un alb are un copil cu o femeie neagra copilul va fi mulatru .
Dac parintii sau bunicii barbatului alb au fost mulatrii copilul ar putea sa iasa un mulatru mai inchis .
La toate animalele aceasta regula se respecta.
Bagajul genetic cu care vin cei doi parinti care la randul lor au si bagajul genetic al bunicilor conteaza foarte mult.
La fluturele german aceasta regula se respecta si se tine cont de ea .
Eu am mai explicat pe undeva pe pagina mea ca in momentul in care imperechezi un iepure ORICE SOI AR FI : NEOZEELANDEZ ,URIAS GRI GERMAN,CALIFORNIAN , PESTRIT GERMAN, -cu un FLUTURE JANET - PRACTIC S-A RESETATGENE DE CULOARE.PENTRU CA SA I-TI DAI SEAMA POTI SA IMPERECHEZI un Californian (RASA PURA)cu un Janet toti puii vor iesii gri fier ,Practic ai resetat gena Californianului de culoare inclusiv ochii puisoriilor vor fi schimbati.Aceasta este prima generatie .(Este exact cum ai dori sa faci un costum si ai diferite materiale colorate si nu stii cum sa le pui sa iasa bine .Janetul zice urmatoarea treaba : hai sa iti dau panza alba pentru costum dupa care o colerezi tu in functie de ce coloranti ai!)
Sa mergem mai departe cu californianul care pa prima generatie dupa resetare este GRI FIER , un iepure foarte frumos cu o dezvoltare deosebita , cu o blana deasa si stralucitoare si mai lung si mai bine dezvoltat .Acum de abia incepi sa lucrezi pe culoare .Avem sa zicem un mascul cu care dorim sa facem o linie de Californieni acesta il vom imperechea cu femela Californian perfect pigmentata de culoare HAVANA este preferabil de luat o femela cat mai buna deoarece puisorii din prima generatie vor mostenii in proportie de 90 % caracteristicile acestei femele.
In urmatoarea generatie cand puii se vor imperechea din nou cu un Californian rasa pura acestia vor depasii din toate punctele de vedere performantele parintilor Californieni avand si sange proaspat iar puii vor fi perfect pigmentati sigur ca unii vor fi pigmentati havana iar la unii pigmentu va fi negru luat de la bunicul dar si migmentul de la cei havana va fi intens si clar ochii mari si luciosi si blana alba si deasa.Eu am dat un exemplu dar in loc de femela poate sa fie mascul si invers.
Si fluturule german duce in gene performantele parintilor,bunicilor si strabunicilor .Daca este mascul sau femela pentru mine conteaza prea putin deja ar fi mult mai complicat de explicat si diferentele zic eu sunt neglijabile .
Daca imperechezi 2 pestriti alb cu negru ( de expozitie)sa zicem ca vor avea 10 puisori - 3 -4 janet , 7-6 pestriti ,
Daca imperechezi un pestrit cu un janet tot la 10 puisori puii vor fi
5-6 janet si 5-4 pestriti .
Vreau sa subliniez ca aceasta imperechere se face pentru a merge la expozitie cu a doua sau a treia generatie dupa aceasta imperechere .
Mai doresc sa spun ca toti care fac selectia exclusiv pe culoare pierd la alte capitole .
Tocmai de aceea se fac si alte imperecheri .
Probabil ca crescatorul de care zici a imperecheat un mascul janet cu o femela pestrita si i-a iesit iepuri mai patati , ar fi bine de stiut si cum au fost bunicii iepurasiilor si apoi din iepurasii astfel obtinuti cum a iesit urmatoarea generatie .Schemele de imperechere sunt doar scheme , in fuctie de cum este exemplarul care il detii ce performante are si ce performante doresti sa aiba puisorii atuni alegi exemplarul cu care sa il imperechezi .
Raportează
MargineanPaul 18 iunie 2014  
Multumesc mult!!!..chiar mau ajutat aceste sfaturi si exemple sa iau decizii corecte!!
Raportează
arhivarul 12 mai 2014  
Acum trebuie sa pui si tu poze cu ei
Raportează
MargineanPaul 12 mai 2014  
Da..au trecut deja printr-o sedinta foto..urmeaza sa ii postez
Multumesc mult sunt foarte multumit de ei!bafta multa in continuare!
Raportează
szanto 29 aprilie 2014  
superbe
Raportează
arhivarul 29 aprilie 2014  
Multumesc mult
Raportează
DANHAINA 29 aprilie 2014  
foarte frumosi,nu-mi vindeti si mie un mascul?
Raportează
arhivarul 29 aprilie 2014  
Pot sa i-ti dau un mascul la 2,5 luni pestrit sau Janet pe negru la pret de 100 lei sau un mascul matur pestrit cu desen ff bun .
Raportează
DANHAINA 29 aprilie 2014  
cel matur cate luni are si la ce pret?
Raportează
arhivarul 29 aprilie 2014  
Am facut un album cu fluturele care as putea sa il dau.
Raportează
DANHAINA 30 aprilie 2014  
l-am vazut este frumos,desi cam slabut ptr varsta lui!ne auzim luni ca sa stabilim detalii,multumesc!
Raportează
arhivarul 30 aprilie 2014  
Sa inteleg ca doriti sa il retin pentru d-voastra?
Raportează
DANHAINA 30 aprilie 2014  
HAIDETI CA VA DAU UN RASPUNS FINAL CEL TARZIU MAINE,OK?
Raportează
arhivarul 29 aprilie 2014  
Aproape 2 ani - 250
Raportează
botanhoratiu 29 aprilie 2014  
Foarte frumosi,fluturii au fost primii de iepuri de rasa care i-am avut. Cred ca e cea mai frumoasa rasa, se dezvolta bine, dar problema e ca trebuie facuta o selectie riguroasa la ei si trebuie adus sange proaspat mai des ca la celelalte rase, zic eu. Desenul caracteristic fluturelui se obtine foarte greu(ma refer la desenele pe tot corpul, de aceea este mai greu de tinut, dar merita zic ei. Succes pe mai departe si ar trebui sa ii aduceti si la expo exemplarele mai valoroase.
Raportează
arhivarul 29 aprilie 2014  
Eu i-mi improspatez in fiecare an colectia cu un exemplar sau doua.Nu se poate sa reusesi sa ai exemplare frumoase fara sa investesti nimic.Acest lucru cred ca este valabil la fiecare rasa si pentru fiecare crescator care se respecta.
Va multumesc mult pentru aprecieri.toata stima.
Raportează
Political82 20 martie 2014  
Minunate exemplare, felicitari si bafta in 2014,sa aveti un sezon cat mai productiv!
Raportează
arhivarul 21 martie 2014  
Referitor la Fluture German as vrea sa va mai povestesc urmatoarea intamplare :
Eram la expozitia de la Cluj anul trecut si admiram cateva exemplare de fluturi germani la un moment dat se apropie un batranel in jurul varstei de 60 de ani si incepe sa i-mi spuna ce mult ii plac fluturii germani si ca in tinerete si el a tinut fluturi .L-am intrebat politicos de ce nu mai tine si acum si i-mi spune ca acum nu mai tine nici un iepure dar fluturii sunt prima lui dragoste cu toate ca nu prea ii iesau cu model.
-Dar cum faceati d-voastra imperecherea lor?
-Eu am avut o femela care arata f.bine era alba cu urechile negre si coada neagra si avea si pata pe nas dar ii lipseau punctele din obraji si linia de pe spate - in rest era ca un fluture.Am aflat ca intr-un sat vecin unul Gheorghe are un iepuroi frumos de fluture si m-am dus femela acolo.
-Si iepuroiul cum era?
-Frumos. avea linie pe spate dar pe bot si in obraji nu era colorat .Noi ne-am gandit ca daca puii o sa aiba linia iepuroiului si urechile negre si pata de pe bot de la femela o sa pastram acei pui de prasila.
C-am asa se faceau imperecheriile si bine inteles ca nu aveau nici o sansa ca din doi metisi sa iasa un iepure de rasa.
Din fericire acum traim alte vremuri incat cine doreste nu mai trebuie sa inventeze apa calda cu o suma zic eu rezonabila poate sa isi cumpere 2 exemplare de iepuri de rasa si in continuare sa pastreze doar cateva reguli simple de a nu-i corci cu alte rase.
In aceasta perioada se pot procura din tara exemplare foarte valoroase si in 24 de ore sa ajunga deja la destinatie.
Eu personal sfatuiesc pe toti crescatorii care i-si doresc un Fluture sa i-si achizitioneze si in momentul in care lucreaza cu el apar si rezultatele .
Va doresc multe satisfactii tuturor si va rog sa postati diferitele experiente care le-ati avut cu fluturii.
Raportează
DANHAINA 29 aprilie 2014  
foarte adevarat ce spuneti dvs,felicitari!
Raportează
Political82 22 martie 2014  
Pai cum naiba sa-ti iasa daca faci monta intre corcituri....na,in fine, probabil in vremurile acelea era altceva...Problema e cand ai exemplare frumoase(pe care ai dat bani frumosi) si totusi nu-ti prea ies puii....
Raportează
arhivarul 21 martie 2014  
Am postat si intrebarea pentru ca cei care citesc sa inteleaga despre ce e vorba .Daca nu doriti acest lucru va rog sa i-mi spuneti si o sa sterg postarea.
Raportează
Political82 21 martie 2014  
Nici o problema, cu atat mai bine,poate ne lamurim!
Raportează
arhivarul 21 martie 2014  
Buna Seara, am observat ceva foarte interesant la D-voastra pe pagina(pe langa exemplarele minunate de Fluture German) si anume schema pe care se lucreaza la Fluture...Mi-ati putea da ,va rog, mai multe detalii, nu inteleg prea bine schema( nu imi dau seama care sunt masculii si care femelele acolo in schema....). In trecut(acu 6-7 ani) am crescut si eu aceasta rasa, dar a trebuit sa renunt deoarece desi reproducatorii erau destul de buni la desen, masivi, foloseam si Janet dar totusi putini dintre pui imi ieseau cu desen foarte bun...De aceea am renuntat! Mie personal mi se par cei mai frumosi iepuri din lume, dar daca puii nu ies cu desen bun.... Cu stima.
Raportează
arhivarul 21 martie 2014  
Buna dimineata
Foarte multi crescatori au avut fluturi si s-au orientat spre alte rase din cauza ca nu prea le iesea desenul .Pe mine Fluturele German ma surprinde la fiecare tura de pui .Sigur ca trebuie sa ai mai multa grija cu culoarea pentru ca fiecare fluture este personalizat din 10 pui dintre care 3 sunt janet ceilalti 7 sunt diferiti poti sa il recunosti pe fiecare si sa il personalizezi.Acest lucru nu se intampla si la alte rase de ex la uriasul german gri din 7 pui toti sunt aproape la fel , eventual cateva diferenta de nuanta.Acum depinde exact ce doresti ca si la celelalte rase inclusiv u.g.g.dintr-un cuib un pui sau maxim 2 sunt de expozitie ceilalti sunt exemplare normale.
Fluturele German are in gena exemplarele janet care nu participa la expozitii dar cu care se lucreaza foarte bine .Nici o alta rasa nu are aceste exemplare la care eu le zic "curatatori de culoare".
Avand un asemenea exemplar poti sa verifici mai intai daca exemplarele pe care le ai sunt soi curat sau au si alte gene de la parinti , bunici,strabunici din alta rasa.
Pot sa afirm cu tarie ca sunt destui care mai folosesc sa zicem un iepuroi aguti (pentru ca la momentul respectiv nu au la dispozitie un exemplar din rasa respectiva) si sigur ca in timp aceasta se vede la urmasi.Mai sunt care exagereaza cu consancvinizarea si aceasta iar se vede la urmasi .Aceste metegne sun valabile pentru orice rasa .ce sa facem fiecare mai face si dupa posibilitati , unii ar vrea sa faca bani fara sa investeasca aproape nimic.
Eu personal schimb masculii cel putin la 2 ani si aduc altii din exterior .Prefer sa vad populatia din care achizitionez un nou exemplar doresc sa vad parintii si daca este posibil si fratii !
Acum as vrea sa va vorbesc putiin despre curatatorii de culoare JANET .orice imperechere au aceste exemplare reseteaza practic rasa si ai din nou exemplare de baza cu care poti sa lucrezi .pot sa iti dau un exemplu - o experienta cu un amic de al meu avuta in urma cu o perioada de timp.Amicul meu avea exemplare de Californian care in timp erau cam sterse si nu prea aveau pigmentatie iar cele care erau mai pigmentate aveau fire albe in desen , nu prea avea in perioada respectiva asa posibilitati sa isi achizitioneze exemplare foarte bune .Avand aceasta problema de culoare atat pigmentatia cat si culoarea generala era galbuie am decis sa resetam o generatie si am facut urmatoarea schema:
1.o femela de Californian am imperecheat-o cu un mascul janet .Au iesit pui negrii mai putin unul care care mergea spre turinginean , interesant chiar dar am inteles ca in californian avea si gene straine rasei.Sigur ca amicul meu se astepta ca macar unul sa aiba desen de californian bine pigmentat si cu el sa mearga mai departe .Acest lucru nu se intampla si trebuie sa mai avem rabare.Am ales 2 femele care erau mai bine dezvoltate si mai rotunde si musculoase care le-am crescut pana la varsta de 6 luni .Aceste femele chiar daca erau negre complet aveau 50 % sange californian si 50 % flurure din Janet .
La varsta de 6 luni aceste femele le-am imperecheat cu 2 masculi californieni (verificati in prealabil sa nu aiba gene straine rasei ) si ne-au rezultat exemplare colorate si californian dar si 2 exemplare negre .Acesti nepori ai primului californian aveau deja 75 % sange californian din acesti pui am ales de la o femela un mascul si de la cealalta femela 2 femele toti culoare californian si i-am imperecheat .Exemplarele rezultate dupa 2 ani de cand am inceput proiectul chiar puteam sa spunem ca erau deosebite.Culoarea blanii , consistenta ,erau lucioase parca iepurele era imbracat pentru parada.Amicul meu a observat ca inclusiv culoarea ochilor era ai clara .De aici mai departe s-au imperecheat cu exemplare de californian 100% .Pot sa va spun ca din cind in cand mai iesea cate un exemplar negru complet care ne spunea ca am facut " o spalare de gene - spuneam noi"
dupa aceasta experienta cred ca am ramas cu un respect pentru aceste exemplare de janet care crescatorii de obicei le inlatura din populatiile de fluturi si cei mai multi isi doresc numai exemplare pestrite.Daca la o alta rasa straina de fluture a putut sa faca lucruri bune cu atat mai mult in rasa din care provine .
Vizavi de fluturele german sunt multe lucruri de spus inclusiv de imperecherile de reintoarcere in rasa dar acceasta este o alta discutie .
Mai depinde si de priceperea crescatorului si nu in ultimul rand si de hazard.Oricum fluturii nu poti sa ii tragem la xerox si poate ca este foarte bine .
Sunt convins ca sunt multi crescatori cu o experienta vasta care pot sa ne invete multe lucruri si sa ne descopere multe particularitati ale Fluturelui German pe care ii invit sa posteze comentarii si critici.
Raportează
DANHAINA 29 aprilie 2014  
am citit aceasta postare a dvs ,foarte interesanta de altfel ,o sa va rog cand aveti timp sa intrati putin pe pagina mea si sa-mi spuneti dupa ce va uitati ,ce credeti,ar trebui sa-mi opresc din seria asta de pui de fluture si un janet?in contextul in care pe mama lor am luat-o de la un amic si nu stiu daca este 100%curata?
chiar as vrea sa iau un mascul din alta parte ca sa mai schimb rasa?astept parerea dvs!
Raportează
arhivarul 29 aprilie 2014  
Am incercat sa ma uit pe pagina.
Sa o luam sistematic:
Este vorba de femela FLORICA - pestrita alb cu negru care are pui fiind imperecheata cu un mascul (JANET?) sau Pestrit?.
La fata locului poti sa i-ti dai seama care sunt mai vigurosi si mananca mai bine,Daca ai un exemplar care are forma mai buna , conformatie osoasa , carnita mai multa pe el poti sa-l opresti fara sa tii cont neaparat daca este janet sau pestrit (daca este pestrit trebuie sa fii atent la desen eu din poze nu mi-am dat seama daca ai un pui la
care sa fie linia de pe spate neintrerupta).Daca i-ti achizitionez un mascul za zicem Janet acesta ai putea sa i-l imperechezi si cu Florica -cand acesta are 8 luni.Dupa cate i-mi dau seama din poze din faptul ca la iepurasi dunga de pe spate este destul de subtire cred ca stramosii au fost pestriti ambi parinti mai multe generatii si nu s-a folosit fluture Janet .Ar fi bine ca masculul care i-l achizitionez sa fie de conformatie mai lung(bot,urechi,corp).Ne mai auzim.
Raportează
DANHAINA 29 aprilie 2014  
as fi luat masculul matur,dar acum stau cam prost cu banii ,asa ca,daca aveti din tineret (care sunt de seama cu ai mei si as putea sa imperechez cu o fata din Florica mai tarziu)un mascul frumos as vrea sa-l cumpar!
Raportează
arhivarul 29 aprilie 2014  
Dupa ce ajung acasa o sa ma mai uit la ei si sa vad care s-ar potrivi pentru tine.
Raportează
DANHAINA 29 aprilie 2014  
multumesc frumos,ne auzim!
Raportează
DANHAINA 29 aprilie 2014  
cu un mascul fluture pe albastru dar nu am nici un pui pe albastru,sunt ,cred,5 fluture si 4 janet!
Raportează
arhivarul 29 aprilie 2014  
Masculul pe albastru cred ca a provenit di-ntr-un parinte pe albastru si unul pe negru sau a avut doar un bunic pe albastru .Ar fi trebuit sa iasa macar unul albastru daca un parinte al masculului albastru ar fi fost albastru ca si el .Oricum genele de culoare pe albastru sunt mai slabe decat cele pe negru.
Raportează
arhivarul 20 martie 2014  
Multumesc.si tie iti doresc la fel.
Raportează
radu2003 12 ianuarie 2014  
Frumosi felicitari
Raportează
arhivarul 12 ianuarie 2014  
Multumesc Radule
Raportează
SorinPanait 1 decembrie 2013  
frumosi bafta
Raportează
arhivarul 2 decembrie 2013  
Multumesc mult
Raportează
valipalade 30 noiembrie 2013  
aveti pui de fluture de vanzare?
Raportează
arhivarul 2 decembrie 2013  
Buna dimineata ,
Eu sunt din Bistrita si tu din Galati.
Cum pot ajunge de la unul la altul?
Raportează
FlorinNasaud 8 noiembrie 2013  
aveti iepuri fluture german foarte frumosi,bafta
Raportează
arhivarul 10 noiembrie 2013  
Multumesc.multa sanatate
Raportează
BRADMARIUS 7 noiembrie 2013  
Frumosi,sa va traiasca!!
Raportează
arhivarul 8 noiembrie 2013  
Multumesc si ai tai
Raportează
dinubos 5 noiembrie 2013  
super fain bafta!
Raportează
arhivarul 6 noiembrie 2013  
Multumesc
Raportează
Alexandru23 27 octombrie 2013  
foarte frumosi, mult noroc
Raportează
arhivarul 28 octombrie 2013  
la fel si d-voastra
Raportează
ursa 27 octombrie 2013  
ff
Raportează
arhivarul 28 octombrie 2013  
Multumesc mult
Raportează
balaban 12 septembrie 2013  
frumosi fluturasii
Raportează
arhivarul 23 octombrie 2013  
Buna ziua ,
Te intereseaza cumva sa faci schimb ?, pot sa iti ofer porumb pentru iepuri.
Iti doresc o zi buna .
Raportează
arhivarul 9 iulie 2013  
Multumesc
Raportează
mihaipastean 5 iunie 2013  
FOARTE FRUMOSI SA AVETI NOROC LA EI,SI LA PUISORI TOT LA FEL DE FRUMOSI.SANATATE NUMAI BINE!!!!
Raportează
arhivarul 6 iunie 2013  
Multumesc.Si ai dumneavoastra.
Raportează
arhivarul 3 iunie 2013  
Multumesc .La fel .
Raportează
bogdanphsg 3 iunie 2013  
sa iti traiasca!
Raportează
dinubos 13 aprilie 2013  
aveti de vanzare as vrea o femela?
intra si la mine?
Raportează
arhivarul 17 aprilie 2013  
Buna seara
Numai pui daca doresti
Raportează
alinT9 29 martie 2013  
Frumoase exemplare,spor la pui!
Raportează
arhivarul 29 martie 2013  
Multumesc .Deja se pregatesc femelele pentru a face o noua generatie.
Raportează
szanto 11 martie 2013  
din poza 22
Raportează
szanto 11 martie 2013  
superb
Raportează
arhivarul 11 martie 2013  
care iti place dintre ei ?
Raportează
cosstin 23 februarie 2013  
frumosi!
Raportează
arhivarul 23 februarie 2013  
Multumesc .la fel
Raportează
COBRAA 15 februarie 2013  
ff ce pret are o pereche de pui
Raportează
arhivarul 17 februarie 2013  
Iti trimit mesaj direct.
O seara buna.
Raportează
mfelix 22 ianuarie 2013  
Foarte frumosi, sa va traiasca!
Raportează
arhivarul 22 ianuarie 2013  
Aproximativ 7,5 kg - daca nu sunt fortati cu diferite stimulente de crestere .
Raportează
crescatoriavoicu 21 ianuarie 2013  
la ce greutate ajunge fluturele la maturitate
Raportează
Ionutmik 15 ianuarie 2013  
frumosi
Raportează
cosmincg 13 decembrie 2012  
ffrumosi
Raportează
dejdej 13 noiembrie 2012  
Frumoase exemplarele prezentate in imagini !
Succes !
Raportează
CristiDorna 12 noiembrie 2012  
f frumosi
Raportează
arhivarul 16 noiembrie 2012  
Mutlumesc , si ai tai
Raportează
fogj75 31 octombrie 2012  
frumosi
Raportează
arhivarul 1 noiembrie 2012  
Multumesc
Raportează
doruB 14 octombrie 2012  
frumosi
Raportează
arhivarul 15 octombrie 2012  
Multumesc, si ai tai
Raportează
alexandrustanciu 10 octombrie 2012  
O rasa grea dar in acelasi timp frumoasa
va doresc mult succes
cu stima
Raportează
iepuriintracom 21 august 2012  
Frumosi! Sa fie sanatosi!
Raportează
arhivarul 22 august 2012  
Multumesc mult.Si ai d-voastra la fel .
Raportează
stefantim 13 iunie 2012  
Frumosi sa va traiasca.
Cu stima Bogyis Stefan
Raportează
petricailies 27 mai 2012  
Frumosi
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.